neděle 23. července 2023

Jak si užít svatební den bez stresu - TIP#10


TIP #10: Buďte připraveni na neočekávané situace a zachovejte klid

Svatební den je jedním z nejdůležitějších dnů v životě každého páru. Plánování tohoto velkého dne může být náročné a stresující, ale s přístupem správných rad a tipů se můžete ujistit, že váš svatební den bude co nejméně stresující a naplněný radostí.

1. Přijetí skutečnosti, že ne všechno může proběhnout dokonale

Zaprvé je důležité přijmout skutečnost, že i přes veškeré plánování a pečlivou přípravu se nemusí všechno vyvíjet podle plánu. A to je úplně v pořádku! Myslete na svatební den jako na živý organismus - stejně jako život, i tento den má své progresivní etapy, a to zahrnuje i neočekávané situace.

Představte si tuto situaci: Ráno vašeho svatebního dne se probudíte do šedivé oblohy a prudkého deště. Místo aby jste propadali panice, zamyslete se nad tím, jak by tento "neočekávaný" prvek mohl přinést svou vlastní krásu a romantiku do vaší svatby. Nechte si narychlo zhotovit deštníky ve svatebních barvách a třeba i s monogramem, které poslouží jako stylový doplněk a zároveň praktická pomůcka pro vás i vaše hosty.

2. Zaměření se na pozitiva místo zdůrazňování negativ

Je snadné zaměřit se na to, co se nevyvíjí podle plánu, ale daleko užitečnější je zaměřit se na pozitiva a radovat se ze všeho, co jde dobře. Místo abyste truchlili nad menšími nepovedenými detaily, soustřeďte se na to, že jste obklopeni lidmi, které milujete a kteří vám drží palce.

Například: Vaše lodičky jsou trochu utlačené kvůli neplánovanému blátu na venkovním obřadu? To je šance vzpomenout si na ten krásný okamžik, kdy jste šli bosky po trávě ruku v ruce s partnerem směrem k oltáři.

Pamatujte také na to, že váš svatební den není soutěž o tom, kdo má nejkrásnější dekorace nebo nejoriginálnější svatební dort. Je to především den, kdy oslavujete svou lásku a začátek nové kapitoly ve vašem životě.

Zkuste si před svatebním dnem vytvořit seznam věcí, na kterých vám záleží nejvíce - ať už jde o sdílení smíchu s rodinou a přáteli, nebo o vzácný okamžik ticha se svým partnerem během obřadu. Tento seznam vám pomůže udržet pozitivní myšlenky a soustředit se na to, co je skutečně důležité.

A nakonec si pamatujte: Váš svatební den je jen jeden den z celého vašeho společného života. I když se něco nepovede podle plánu, nemusí to znamenat konec světa. Důležité je zachovat klid, být připraveni na neočekávané situace a užít si tento jedinečný den naplno.

* * * * *

Autorka článku Miluše Lindovská tvoří pod značkou ArtCentrum. Její svatební fotoalba i další výrobky koupíte na www.artcentrum.net.



Žádné komentáře:

Okomentovat