neděle 18. června 2023

Jak si užít svatební den bez stresu - TIP#1



 TIP#1: Vytvořte si harmonogram dne

Když se blíží váš svatební den, je pochopitelné, že začínáte cítit jistý stres. Jedním z nejlepších způsobů, jak zajistit hladký průběh celého svatebního dne a užít si ho bez stresu, je vytvoření pečlivě promyšleného harmonogramu. Následující návrhy vám pomohou sestavit časový rozvrh pro ranní přípravu, obřad, hostinu a zábavu, aniž byste museli obětovat chvilky relaxace a odpočinku.

1. Plánování časového rozvrhu pro ranní přípravu, obřad, hostinu a zábavu

Při plánování harmonogramu vašeho svatebního dne je důležité začít s dostatečným předstihem. Nezapomeňte zahrnout časy pro veškeré předsvatební procedury – jako jsou účesy nevěsty a družiček, líčení nebo zkouška obleku.

Zvažte také možnost delegovat určité úkoly rodinným příslušníkům nebo kamarádům – tím se uvolní více času pro vás a váš den bude méně stresující.

Pokud jde o samotný obřad, přidejte do harmonogramu dostatek času na příjezd hostů. Ujistěte se, že máte pevně stanovený čas začátku a konce obřadu a informujte o tom své hosty, aby nikdo nepřišel pozdě. Stejně tak zahrňte do plánu čas na fotografování po obřadu – budete rádi, že jste si vyhradili dostatek času na tento důležitý okamžik.

Co se týče hostiny a zábavy, nezapomeňte naplánovat časy pro řeči, krájení dortu a první tanec. Pokud chcete zařadit nějaké tradiční hry nebo taneční vystoupení, ujistěte se, že jsou zařazeny do plánu tak, aby hosté mohli relaxovat mezi jednotlivými aktivitami.


2. Zahrnutí času pro relaxaci a odpočinek během dne

Aby byl váš svatební den co nejméně stresující, je důležité zahrnout do harmonogramu i chvilky relaxace a odpočinku. Pár minut stranou během ranních příprav nebo krátká pauza mezi obřadem a hostinou vám mohou poskytnout potřebný prostor pro znovunabíjení energie a udržení klidu.

Představte si například scénu z filmu, kdy nevěsta a ženich utíkají na chvilku do zahrady či parku během hostiny. Tento okamžik soukromí jim umožní si uvědomit, že právě prožívají jeden z nejdůležitějších dnů svého života. Je to jako výdech mezi jednotlivými částmi celého dne.

Naplánujte si takové momenty a nebojte se o nich informovat svatební koordinátora, aby vám mohl pomoci s jejich realizací.

Na závěr si připomeňme metaforu s dirigentem orchestru - pokud má dobře promyšlený plán (časový rozvrh) a komunikuje se svými hudebníky (hosty a dodavateli), pak koncert (svatba) proběhne bez problémů a stresu. Vytvořením harmonogramu svatebního dne si zajistíte klidné a nádherné vzpomínky na tento výjimečný den.

* * * * *

Svatební alba koupíte na www.artcentrum.net.



Žádné komentáře:

Okomentovat